Pinhole glasses : Improved vision?

/
2 Comments
Last two days I was at Daiso, The Curve and found this little glasses with only RM5. Glasses with rows of tiny holes. This glasses come with manual exercise for eyes muscles. At first sight I was.. " pe bender ni? training glasses?"


So, when I came home... I search via internet what pinhole glasses is all about. It can improved our vision with only RM5???? wow wow and wow! hehehe... 

"Leh caya ker nih"

It like hermm...amazing thing? miracle? apa-apa jela..  try and error dulu.. Oww yeahh.. mata saya boleh tengok dengan jelas melalui lubang-lubang kecil ni. What happened? Why can I see clearly without my true glasses? 


Itulah dia penjelasannya.. hehehe... So, bile pius pakai pinhole glasses ni.. bebola mata pius tak bergerak sangat sebaliknya kepala pius yang bergerak untuk melihat kiri dan kanan tidak seperti spek yang sekarang ni, bebola mata akan bergerak kiri dan kanan untuk membaca. 

Jadi jika anda inginkan penjelasan yang lebih baik boleh lah cari di carian google atau dimana-mana. :p sebab pius sendiri pun tidak habis membaca tentang pinhole glasses ni. 

It's time for an adventurous getaway!




Teddy and friend dah cuba.. anda bile lagi?

Nota kaki: Benda lama tapi baru pius nak update.. ciannyer saya...



2 comments:

Angel Rogues said...

buy this 1 from u.. contact me ok http://nullblade.blogspot.com/

FairuzJaafar said...

@Angel Rogues i really love this pinhole glasses.. :)

Powered by Blogger.