Muka buku diceroboh lagi~

/
0 Comments


Masak asam kurang cili betul lah itu orang… masuk kali ni dah berapa kali reset password FB..  agaknya perbuatan orang atau internet ni sendiri? Bila diterjah ke mail box, semua password ditukar waktu pagi antara pukul 1 dan 4 pagi.. setiap kali nak log in fesbuk mesti kena reset password.. sebabnya tak tau password yg ditukar tu.. tapi kan….. bukan ade menda apa pun kat FB tu.. kalau bukak pun bukan den online.. baca-baca sikit log out.. tapi yela.. tak baik la ceroboh hak orang lain… sesetengah perkara kan peribadi bagi kita.. nape nak ceroboh hak peribadi kita.. korang tak de perasaan ker? Huhk!

Kalau fb yang cenggitu pun boleh diceroboh, blog apetah lagi.. lagi la peribadi sebab kekadang kita ader buat jugak blog yg di private kan. ..kn kn…  T____T

Pius ader jugak check IP address email… dan location orang yang tukar password pius tu duduk area klang n maybe shah alam.. tapi tak dapat disah kan jugak.. yela, benda-benda macam ni takkan la kita leh tau detail.. mesti ada had nya. Kang susah pulak polis nanti sebab banyak kes.  Setakat ni tak jumpa lagilah IP locater yg bebetul leh kasi location dengan tepat. Klu ader.. kiranya sonang la nak check dekat mana / siapa yang hanta email dekat kita.. umah dok mana semua tahu… Ada juga yg dengan tepat detect lokasi kita, rumah kita semua.. tapi kalau IP tu bukan kita… takkan sesenang kita bleh tau kan..

Patutlah selama ni tertanya-tanya cmne polis leh tau saper yg sebarkan email-email / sesuatu yg buruk dekat internet.. siap kene tangkap lagi.. rupanya dorang boleh tengok dengan detail lokasi setiap org yang mnngirim tu.. hebat!  Kita tak boleh la.. tak power lagi..

Apa-apa pun korang tetap bersalah sebab ceroboh hak orang lain.. panggil polis baru tau!


No comments:

Powered by Blogger.