H.A.T.I

/
1 Comments
Ibnul Qayyim
Ketika orang lain bergantung pada dunia, gantungkanlah dirimu hanya kepada Allah. Ketika orang lain berasa gembira dengan dunia, jadikanlah dirimu gembira kerana Allah. Ketika orang lain berasa bahagia dengan kekasih-kekasih mereka, jadikanlah dirimu berasa bahagia dengan Allah. Ketika orang ramai pergi mengadap raja-raja dan para pembesar mereka untuk mengharap harta dan mencintai mereka, jadikanlah dirimu betul-betul mencintai Allah S.W.T.

p/s: HATI: PENYAKIT DAN UBATNYA (KLIK SINI)

JAm dah hampir pukul 12 mlm, mata ni dah mula rasa berat.. before tidur still jugak nak post something kat blog, jadi fairuz tulis kata-kata Ibnul Qayyim ni, terbaca buku kakak and rasa berguna untuk ingatan diri sendiri. Hope semua pun boleh ambil sesuatu dari kata-kata Ibnul Qayyim ni. Selamat malam semua.. 



1 comment:

Teuvo Vehkalahti said...

This blog is through a nice to meet new people and their land, culture and nature. Come and look at you Teuvo Kuvat - Teuvo images, both at the same time will be my blog kokoellmassa flag depicting your country's flag to rise higher. You should also tell all your friends to my blog by fermentation. Teuvo Vehkalahti Finland

Powered by Blogger.