MAk kita kata kalau kena hujan, mandi basah kepala, nanti tak demam lah!

/
0 Comments

Salam semua

ÉOó¡Î0 «!$# Ç`»uH÷q§9$# ÉOŠÏm§9$#

Mulakan dengan Bismillah, disudahi dengan Alhamdulillah..hehe… nyanyi cikit-cikit.. lalala.. Bismillah dulu, takut nanti tertulis perkara-perkara yang tidak sepatutnya. Permulaan yang baik, isi pun kena lah baik.

Sekarang dah pukul 3.24, tapi rasa macam dah pukul 6 pulak sebabnya dekat luar hujan. Lebat jugak hujan hari ni, nasib baju sempat kering. Perkara pertama bila hujan turun ialah ‘HUjannn… bestnya mandi hujan’. Hehehe… Seronoknya terkenangkan waktu kecik-kecik dulu, tau nak seronok jer! Tak pikir dah bahaya kot-kot ulor dalam air ker, kilat ker, demam ker main rembat je semua asal seronok.

‘mak kite kata kalau kena hujan mandi basah kepala, nanti tak demam lah’

Tulah ayat yang saya pegang sampai sekarang.. hehehe.. alasan nak mandi hujan :) Pantang nampak langit mendung sikit, berlari lah ke rumah kawan ajak mandi sama. Kalau main depan rumah sure-sure la mak marah kan. Mak kawan saya pulak sangat sporting masa tu, jadi saya ambil la kesempatan bermain hujan dengan anak-anak dia. Lalala…

Rindu sangat dengan kawan saya tu, Farah. Hampir setiap kali bila sudah bermain hujan mesti saya akan bermalam di rumahnya. Then, before tidur kita orang minum susu dulu. Start dekat situlah saya suka sangat minum susu. Yurm yurmmm.. pelik bila ada orang kata dia tak suka/ tak minum susu, agaknya kecik-kecik dulu mesti dia orang mengalami kejadian susu masam kot.. tengah-tengah feeling nak nyonyot botol susu, tibe-tibe yang masuk tekak tu susu basi. Wahahaha.. agaknya gitulah kot.

Dalam family, saya kiranya yang paling lama menyusu badan, 3 tahun. Sebabnya jarak antara saya dengan adik 5 tahun, jadi saya ni kiranya lama jugaklah jadik adik bongsu yang tak digemari ramai tu (korang semua dengki kan)..huahaha..  kena marah sikit demam..konon… hehe.. kakak saya lah paling kesian sekali, umur baru setahun setengah dah dapat saya..heheheeeeee… kalau sebut je saper menyusu paling lama dalam family, mesti macam-macam dorang kata.

‘tengok aku ni hah, sanggup tau berkorban untuk kau’ tak dapat minum susu tu dah ler.. hohoho..
‘patutlah mulut kau juih yut’ erk.. dengki!

Patutlah saya sehat dan kuat! Yeahhhhh… tunjuk muscle.. yeah yeahh yeakkk.. tak nak timbul pulak.

Erk.. tiba-tiba masuk bab menyusu pulak. Bukan ker tadi cakap pasal hujan oh hujan? Hujan dah berhenti dah pun. Heeeeee… senyum lebar-lebar selebarnya sebab dekat luar udara tengah besttt. Pemandangan jadi jelas, suasana bersih! Bukit-bukit nampak cantik. Sukenyer pemandangan lepas hujan.  Hurmm.. feeling-feeling sikit, angin sejuk.

Tak sampai berapa minit hujan berhenti, budak-budak dah keluar sambung main bola. Hehe.. Baguslah main bola dari terperuk dalam rumah duduk mengadap laptop and main game. Rindulah suasana kampong!

Panjang pulak jadiknya T_T…… takpelah yer.. korang layankan jela entry nih.. (mata terkelip-kelip, mulut tersenyum lebar)

Salam semua..



No comments:

Powered by Blogger.