Coretan hari ini..hukhukk lawaklah tajuk ni!

/
0 Comments

Yeahh.. harini keluar ke bangsar jumpa Mr.Low and Mr. Pang (Not lempang2).ngehehe.. wehihii… kikiiikii… gatal sungguh tangan ni! Rasa macam nak lempang orang je..opss.. gatal sangat tangan ni, gatal..gatal… orang tua-tua cakap kalau tangan gatal maksudnya..__________... hehe..dah la merapu jer.

So, janji jumpa pukul 12tghri dan pukul 12 tepat aku sampai ke BSC@Bangsar shopping centre. Agak kelam kabut jugaklah sebab first time pergi BSC sendiri guna public transports. Aishhh… rugi RM6.00 naik teksi punya pasal (rupanya ader bas ke sana). Huahahaha… kenalah kedekut taik idung masin sekarang ni sebab belum keje lagi.

Lunch harini adalah di Chillis. Teringat kata-kata en.teksi, ‘apa you bikin sini? Sini potong kepala punya orang (mahal)’ hukhuk.. saya pun membalas….’takpelah uncle..bukan saya bayor pun!’ tapi…dalam hati jela.. heeee…

First masuk Mr.low tanya dekat waitress chillis yang dok cakap selamat datang tu. ‘Sini halal ker?’ then dia angguk.. tapi bila dapat je menu di tangan…ada pulak dia serve wine dekat sini. Hurmmm…. Hurm.. HURMM.

Ramai pulak orang melayu makan dekat sini termasuklah aku.. T__T”. kata tadi halal. Apo den nak buat ni.. staf dia pun melayu, islam, pakai tudung. Hurmmmm…

Tengok menu satu mende pun tak faham..akhirnya Mr.Low order nachos and Mr pang order nasi goreng,  kita share. Saya pun main order jela air. Tengok air ader macam air limau-limaukan..nama je adeke pelik sikit. After order kita bincang-bincang sikit pasal second jobs yang both of them nak saya buat. And saya macam patung dengar kiri kanan. Haaa… Nampak sangat communication skills saya tak improve lagi.. huk :/

Tiba-tiba waitress aka penyambut tetamu tadi datang dekat saya. ‘air yang awak order ni ader alkohol’.. AAAAA… oooo my myyy…. So, dia suggest air-air yang halal untuk diminum. Haaa..lain kali tulis la siap-siap yang mana halal and tidak. Baik juga staf tu sebab mention kat saya pasal air tu. First Waiter tadi tak mention pon! Huh!. Then saya pun orderlah air melon-melon ape tah namanya.

LEpas dah bincang-bincang pasal jobs, saya pun berangkat pulang meninggalkan mereka…ok.. bubye.. yeahhh..sekarang kena naik bas!

Tengok handphone, cik peah msg nak turun k.l katanya. Waaahhh…harus jumpa nih!!! Banyak benda nak cakap. So, saya pun jenjalan la dulu dekat central market sementara cik peah datang. Eloklah, hujan pun dah turun dengan lebatnya dekat luar.

Balik rumah pun bukan buat ape…tambah-tambah mak takde pergi umrah. Agak-agaknya apalah yang adik-adik aku makan yer… aku pun tak sempat nak masak tadi. Kain jemuran dorang angkat tak… alamak!!!! Terskip lagi satu episode ‘becoming a billionaire’ kiranya dah dua episode aku miss. Semalam n harini. Alllaaaaaaaaaaa….hohohoh….

Huahahaha..comel la hero dia... muka macam HANIS KAMAL BAKAR..hehe..jangan mara yer...

saja nak tempek lebih sikit...
Perut pun dah kenyang makan sizzling dekat cm, jam pun dah pukul 5..solat dulu lah… cik peah ni macam lambat je.. thennn…. Memang dia lambat.. so, decide balik rumah dolu..hukhukk…

Okay…bye korang..salam.


Nota tension!: arghhhh.. takde orang kutip kain… basah balik kena hujan! Gegegegegegeram!

Nota persoalan: sapa pulak yang kirim barang dekat den ni, kena tuntut dekat pjbat pos la pulak.  kad kawenn ehhh...?  erkkk..jgn bom dah la..huahahaha..


No comments:

Powered by Blogger.