Jatuh C.I.N.T.A lagi..

/
0 Comments
Dak dik dut.. di dalam dada.... hati bergetar terasa________....... tak tahu lirik pulak..hehe.. asyik sangat blog walking sampai tak sedar jam dah hampir pukul 1 pagi. Mak aihhh... cepatnya masa berlalu, nasib dah solat tadi kalau tak memang dah kaboom sampai ke subuh.. macam semalam...nasib terjaga pukul 5 pagi, sempat bangun solat insyak.. hai lah..~

Lama rasanya tak pegang kamera sejak bateri kamera dah habis dulu (malas nak beli bateri baru). Ale-ale pinjam aja kamera babah, kamera kodak 12mp (mati-mati ingatkan kamera ni 10mp). Tak kisah la apa sekalipun asal namanya kamera saya kebas.hehe...Senang! dah habis bateri cas je balik. punyerlah kuno den ni.  takpelah.. tunggu ader rezeki lebih sikit baru boleh beli. kan kannn...

Beberapa hari yang lepas saya saja upload (FB) gambar-gambar yang cuba saya capture di depan rumah dan tak sangka teman-teman memberi review yang sangat baik. Mungkin bagi photograper handalan gambar saya tu alah celah taik gigi jer.. tapi bagi saya yang tak tahu apa-apa ni pandangan mereka cukup membangkitkan semangat saya. Saya sayang hasil kerja saya walaupun ianya tak sehebat mana dan ianya membuat saya semakin minat dalam bidang photography yang sememangnya saya minati. haa..belit-belit tak ayat saya.. saja nak cakap pusing-pusing sikit.

Gambar siput tengah melepas ni saya capture di lake garden semasa pameran Bonsai dan orkid. Boring duduk saja saya terjah la kiri kanan carik sesuatu yang menarik. Disebabkan saya hanya pakai kamera digital biasa, jadi agak payah untuk saya ambil gambar siput ni. Siput ni betul-betul dekat dengan kamera sebab nak kasi sharp dan tak blur.

Bunga kantan juga saya ambil masa pameran berlangsung.. 

Kegilaan saya bertambah bila sampai kerumah, rasa macam nak lepaskan gian jer.. erkk.. disebabkan bos nak hantar saya balik ke rumah dan nak elak dari kesesakan,  saya dihantar lebih awal seperti hari biasa pukul 7 petang. so, saya sampai rumah pukul 5 lebih. Kesempatan tu saya ambil tuk capture beberapa gambar lagi. Bunga-bunga nilah target saya! 


Tengah ambil gambar bunga terjumpa pulak sang lebah menghisap madu.. hisap yer? then saya pun berusahalah mengejar sang lebah untuk menjadikannya model petang tu. Susah rupanya nak capture si lebah. bertambah susah sebab guna kamera biasa ni hah.  Baru nak pergi dekat dia dah lari.. dah tahap dekat yang amat dah ni tinggal tunggu nak kena sengat jer. 


Miss bee sedang berposing maut di atas bunga kesayangannya..

Tulah antara gambar yang sempat saya ambil sebelum kamera diserahkan kembali. sob sobb... Lebih banyak lagi di PICTURE FINDING. So, apa yang saya dapat petang tu? badan gatal-gatal..hukhuk... masuk semak ader banyak kemuncup..

nota kesian: besday nak dekat dah niii... tunggu hadiah kamera... .. T__T" 40 kali besaday pun tak dapat nyer...





No comments:

Powered by Blogger.