Siapa nak follow :)

/
0 Comments
Ye.. hari ni aku sangat bersemangat memulakan kerja yang tertangguh semalam. mungkin pagi ni aku bangun tanpa rasa mengantok, jadi permulaan harini terasa ceria. mana taknya, pagi-pagi la sudah bersahurkan kopi power cicah roti.. memang power la pagi ku ini.he :).

Minggu ni rancang nak ke taman burung k.l sebab tempoh tamatnya dah hampir dekat, 30 jun. dulu, rancang nak pegi bersama cik zee.. tapi jauh pulak untuk cik zee nak datang ke sini. jadi terpaksa batalkan rancangan tersebut. so, sekarang tengah fikir nak habiskan masa dengan saper hujung minggu ni. ye, hujung minggu ni.. kalau tiada aktiviti/ hal lain la.


hermm... patut ke aku sedekah tiket tersebut dekat adik atau kakak? Ala.. takmuh la.. aku sendiri teringin ke sana. kalau dorang nak pergi bersama baru boleh. hehe..

hari ni nak cerita juga pasal kejadian semalam..

Proton young talent

Minggu lepas ader kol dari 3 nombor yang hampir sama.. nombor depan semuanya sama cuma belakang saja yang berlainan dan kebetulan kawan aku dari shah alam ader telepon dan nombornya juga hampir sama. jadi, taulah nombor tersebut dari shah alam. tapi waktu kol tu dibuat aku ikut bos pergi meeting dekat luar jadi aku off je fon. Semalam hari isnin aku dapat kol dari nombor yang sama dan aku sempat angkat kol tersebut.. mula-mula aku ingatkan kawan aku nak main-main sebab suara dorang lebih kurang sama. tapi rupanya aku silap, tu panggilan dari proton.

then dia kata nak buat phone interview..okay.. aku tak kesah nak buat interview tapi aku kesah sebab aku tak prepare..huuuuu.. tak kesah dapat tidak.. layak atau tak.. aku tetap nak cuba. dan phone interview tu dalam b.i ... haa.. korang bayangkan lah mcam mana aku bercakap. macam segmen era tu ' can i help you'.. sebijik macam tu.. nyampah dengan diri sendiri..wahahaha.. dia kata saja buat macam ni sebab nak dengar aku punya b.i yang tak prepare tu... cehh..

Entah..automotif bukan bidang aku, cuma haritu dekat job fair aku kasi je resume dekat company yang berkaitan dengan bidang yang aku belajar dan tak expect pun dorang reply sebab tak rasa diri ni layak..time tu memang aku belum bekerja lagi jadi semua company pun aku kasi resume. tapi jika diberi peluang untuk belajar aku memang la suka. Proton young talent, setahun belajar dan kerja..

ni cuma first stage baru,.. so, first stage pun dah kantoi korang rasa ader ke bau-bau aku dapat next stage.. hehehe...

Ader beberapa persoalan.. programe ni terjamin ker? betul ker? berbaloi ker?

Allah lebih tahu mana yang lebih baik untuk kita..  jika bidang lanskap adalah yang terbaik untuk aku..maka aku kekal la disini. jika tidak sebaliknya yang berlaku.. segala ketentuan milikNya.

Mohon dipermudahkan urusan :)




No comments:

Powered by Blogger.