Go Monday!!

/
0 Comments

Yeee… go Monday go… muka xde semangat~ cepatnyer masa berlalu..

Korang buat ape isnin ni? Maybe ader yang cuti hari ni (israk mikraj) tapi den kerja harini :( .. harini memang takde semangat betul, biasalah hari isnin..masih lagi mood cuti. Kerja yang perlu dibuat pulak tak berapa nak feel sangat..  takde perasaan suka dekat kerja tu~ xde hati.. cmne nak teruskan.. tak suka projek kali ni~ ngeee…

Apa-apa pun, perasaan tak sabar nak tunggu next Saturday tetap ader.. kenapa? Ofcoz la cuti kan.. dan lagi satu sebab tak sabar nak ke step seterusnya.

Kalau aku tunjuk gambar ni, mesti semua tau aper yang aku buat… ye tak?

b) kawasan bukit :)
Hehehe.. aku nak pulun! Sebab tak muh duduk rumah sewa lagi..nak cepat-cepat keluar dan balik rumah.  Yeahhh..tak sabar nyer!

Mohon Allah permudahkan urusan aku.

Sabtu baru ni aku daftar kelas memandu, naseb aku baik sebab opismate aku pun sama jugak nak ambik lesen keta Cuma dia dah ader lessen L. jadi dia dah kedepan dulu la.. tak payah nak masuk kpp dan ambik ujian computer. Alhamdulillah.. ada orang bawak, kalau tak aku pun tak tau kat mana. Naseb school tu dekat dekat kawasan aku. So, next time dah tau la.

Pagi tu memang ramai orang dekat pusat memandu.. ingatkan xde orang,, ramai jugak rupanya. After pendaftaran, aku terus masuk kpp. Kpp tu aper? Hermm..kelas pagi petang la.. :) katanya pukul 10 start tapi nak dekat pukul 10.30 baru start.

First sesi tengok encik yang mengajar tu garang jer.. bukan main garangnyer.. tapi lama-lama jadik best… besttt.. rasa macam masuk dewan kuliah pulak.. rindu betul… Encik azan kot namanya..entah la..aku pun tak tahu sebab dia pun tak kenalkan namanya.. masuk je terus mengajar/ceramah. Time pagi ni memang seronok! Lawak sangat, walaupun style dia cakap main lepas jer, tapi kita takde rasa sakit hati/ape-ape la.. makin rasa lawak ader la.. seronok.. adoii..rindulah nak masuk dewan kuliah.. :)

Sesi pagi berakhir agak lambat, dalam pukul 1.45 baru kita orang dapat keluar. Perut masing-masing memang menahan lapar dan dahaga.. haa..lapornyer..

After lunch and solat, sesi petang pun bermula.. start klas pukul 2.45 la.. sebab rehat mesti mau 1 jam.. kan kan… so, petang ni aku duduk sebelah miera… rupanya memang sebelum ni kita orang duduk sebelah pun..Cuma tak perasan..hehe.. yela.. kita tak kenal sapa kan.. sorang-sorang jer.. time rehat tu baru lah kenal-kenal sikit. Memang majority datang sorang-sorang..

Untuk sesi petang ni, en razak ambil alih. Hamboi… yang ni lagi lah..muka serius jer.. ha.. memang senyap je kelas. Naseb misai en razak tak tebal mana, kalau tebal memang conform la..serius. tapiii… awal-awal kelas jer semua orang gerun.. sekali sikit punya best la en. Razak tu :) suara dia memang kuat, sebab dia bekas askar ke aper tah.. tak ingat dah..  yang penting dia orang disebalik takbir soalan-soalan ujian computer tu.. aku memang dah lupa aper jawatannya.. orang jpj la kot.

Klas petang ni memang sangat seronok.. memang happening klass.. semua asyik tergelak.. dan yang penting aku suka cara dia mengajar..  kalau macam nilah style blajar kat sekolah-sekolah.. for sure aku tak ponteng…hehe…  ah..ponteng… memang kalau aku ponteng sekolah dulu-dulu.. pagi-pagi memang aku dah menyorok dalam bilik siap-siap..tak muh babah aku nampak aku tak gi sekolah..hahaha.. after babah aku pergi kerja, baru aku bersenang lenang dlam rumah..hehehe…  time tu memang takde orang dekat rumah, semua kerja.. so, sensorang jela mengadap tv.

Selesai sesi petang, dalam pukul 4.30 kita orang balikkk…. So, sekarang aku nak prepared ujian computer.. alamak.. takutnyer… korang doakan lah aku lulus.

Okay smua.. assalamualaikum :)


No comments:

Powered by Blogger.