semalam ku-- hariku-malu

/
0 Comments

Haa..malu… harini terbangun lewat T_T” nak pergi kerja.. mak..nak pergi kerja sarung plastic kat kepala… mana plastic ni… huahhh..

Serius! Terlupa nak set alarm bangun.. set jam nak bangun sahur jer.. ~ langsir bilik pulak gelap.. alamatnya memang gelap lagi syahdu la bilik ku itu…

Datang kerja dengan muka tak bersalah nyer + tebal. Bos pulak datang awal pagi ni.. selalu tengahari baru masuk..tak pun petang..tak pun tak datang langsung.. ^_^” kalau ader opismate je takpelah… huu.. aku pun masuk-masuk je opis terus la bukak pc.. ahh..janggal.. janggal…

Duduk kejap, bos panggil… haaaaaaaaaaaaa…. Kenapa???? Kenapaaaa??? KENAPA??????

‘tolong fax surat ni’

Fuhhh… lega… ingatkan aper tadi.. huuuuu… ^___^

Bos aku bukan nak marah pun..biasa memang dia tak marah..  Cuma aku rasa tebal muka lah!!! Pekerja yang Berjaya sangat~  tapi kalau ader paper.. kita orang keluar jer.. nak gi bank ker, pg pejabat pos ker…

Ok..bos dah keluar.. hilang terus rasa janggal..

MEnerjah ke shah alam..

Ye..memang minggu ni aku rancang nak ke UiTM shah alam.. nak uruskan surat apply biasiswa ptptn, ambik gambor konvo dan jumpa kengkawan yang dah lama tak jumpa. So, semalam adalah hari yang tepat, sebab dekat area opis aku tu ader buat penyelenggaraan elektrik.. kiranya area opis takde letrik la.. blackout dari pukul 12-3 ptg.. surat blackout tu memang dah sampai awal dekat opis, so memang dah bajet la.

Tapi tunggu punya tunggu.. tak padam-padam lagi..jam dah pukul 12 lebih dah.. alamak.. tak jadik ker nak blackout? Aku dah janji nak jumpa kawan..

Akhirnya nak dekat pukul 1 terputus jugak letrik..yes!!! haha.. inilah yang aku tunggu.. hehe :)

After lunch baru aku gerak ke shah alam, tapi harini Allah permudahkan urusan aku.. Alhamdulillah.. opismate hantar aku sampai pkns shah alam.. so, dapat jugak aku sampai awal.. kalau nak tunggu bas agaknya petang baru sampai.

After uruskan semuanya dekat uitm, aku gerak ke pkns..carik pos opis, nak pos surat dan student gift… then, baru jumpa kawan-kawan.. hehe..sori, lambat..

Kita orang lepak McD.. borak-borak,, gossip..ahaa,.. biaselerrrr… rasa macam dah lama tak jumpa dorang.. kalau ader kereta senang nak jumpa dorang..malam-malam boleh keluar makan..kan..
Setel semua, balik la…

Sampai rumah lambat la jugak.. sebab tunggu bas lame ken main.. bersesak jugaklah dalam bas tu.. sebab bas tak banyak, sekali datang memang semua skali nak masuk… padat betull.. macam ikan sardine..  aku memang anti betul kalau tepi-tepi aku tu mat-mat warga asing ni.. tak suka betul… suka nak yandar-yandar dekat kita.. ok.. serius! Boleh Nampak perbezaan orang kita dengan dorang.. bukan nak burukkan..tapi memang dah selalu sangat.. tu yang menyampah tu..  

Aku tak peduli,, memang aku ‘berbunyi’ jugaklah kalau dorang dok dekat-dekat ngan aku.. sampai terpegang tangan , sandar belakang aku.. pastu senyum-senyum kat aku.. boleh jalan.. tak kira la org kita ke,, org luar ke.. mat-mat ker.. tak peduli!  Tapi bukan aku buat aper pun..aku pun takut gak ngan orang macam dorang ni… kenalah berhati-hati..baca ayat kursi selalu..
Selalu aku jeling marah la.. tak pun terkeluarlah bunyi ‘haiisssshhh’ dari mulut aku.. tak pun aku toleh, pastu pandang dorang dengan muka marah.. haha..tak boleh blah… kalau tak paham gak memang aku tepis la dorang yg sandar kat aku tuh…  sesedap jer!

Tapi semalam nasib aku baik, sebab dapat duduk tepi driver bas, kat situ ader tong duit..so aku duduk atas tong tu.. tak lah rasa sesak sangat.

Ah.. memang benci naik bas yang penuh dengan mat-mat ni… boleh kira org malaysia ader bape dlam bas tu..ciput jer.. kenapa lah area subang ni banyak sangat warga asing ni… haishhh…

Dah ler.. terbebel panjang pulak..huh!


No comments:

Powered by Blogger.