Singgah la baca kejap...

/
1 Comments

Salam dan selamat malam.. lewat malam..tengah malam..

‘Kekok sangat harini rasa..’

‘Kekok? Janggal la.. ‘

‘Yela..janggal.. harini sensorang dekat opis.. semua fairuz yang kena buat.. dan kebanyakkan reaksi yang selalu tertonjol keluar ialah... jeng jeng jenggg.. muka blur! Muka tak tahu ape benda!’

Tula.. awal-awal pagi rasa borink.. dah petang-petang banyak pulak kerja sampai terkejar-kejar nak siapkan... bos pulak bajet fairuz tau semua... ah..tak kira.. geledah pc-pc opismate carik file. 3 pc sekali fairuz kongke (oh! Bahasa sekarang). Kejap meja belakang, kejap meja depan.. balik pulak meja sendiri.. ulang alik ulang alik... tapi kira okaylah.. sebab tiba-tiba tau buat pulak.. dalam tak tahu nak buat tu..explore jugak kasi tahu buat.

Harini balik tepat pada masanya.. 6 petang keluar opis.. bubye bos.. tinggal sensorang buat kerja.. ngehehe... boleh tengah siap-siap nak keluar opis tu orang telepon suruh betulkan quotation... hampeh..  opsss, pandang kiri kanan.. takut ader stalker report dekat bos luar....hehe... tula.. saya mana pakar benda-benda ni.. on balik pc..  entah aper formula yang dia guna pun fairuz tak tahu.. then last-last suruh dia sendiri yang betulkan.. sebab tak paham dekat mana yang salah.. 

‘ suruh dia betul sendiri lah’ kata suara di belakangku aka bos. Fuhhh..lap peluh.. nasib ader green light!

Again..bubye bos.. arrghhh nak balik. Bye rumah sewa!!

Sampai je rumah, terus babah tanya macam mana kes pecah rumah tu.. fairuz jawb ringkas je :)

Mak? Takde... jenjalan..

Sempat jugak masak sardin + telur nak isi perut yang bukan main berdondang sayang sesampai je dekat rumah. Jadi lah kan... takkan nak masak udang masak tempoyak pulak tengah malam ni... bukan ader saper.. den je yang nak makan. Senang, cepat dan lazat! Ye..itulah moto kita malam ni.

Hurmm.. mengantok dah.. layan cerita omputih ni buat mata aku terbuntang luas dan hampir je lalat berak dalam gua ku. Caittt.. omputih ni kalau buat cerita nombor satu.. habis ternganga aku melihat segala tipu helah tu..  tapi best kan...hehe..

Okaylah..tidur semua..malam.

Salam..

p/s: apa punya tajuk tu...


1 comment:

Che Rosliza Che mat said...

hensemnya bakal menantu mak hihihi

Powered by Blogger.