Ninomiya kazunari : Niji / Rainbow



Itsumo sou yo.
Suneru to kimi wa.
Watashi no daiji na mono o kakusu deshou.
Sono basho wa kimatte onaji da kara.
Kyou wa saki ni itte matte miru wa.

Kisetsutachi ga yuuhi o tsurete kite
Kage ga watashi o mitsukete nobiru...

Bikkuri shita kao de watashi o mitsumete wa
Kyuu ni kuchi togarase puitto soto miru no.
Gomen ne. to iu to
Jaa kocchi ni kite yo to
Nee, hora mite mite
Kage ga kasanatta...

Kasa ga butsukari massugu arukenai.
Sonna watashi o mite waratteiru no.

Watashi mo yatte misete ageru no.
Onaji you ni kuchi o togarasu...

Yasashiku warau kimi ga
Kono jikan ga kuukan ga
Nakitaku naru kurai
Ichiban daiji na mono da yo.
Waza to togaraseteru...
Watashi ni gomen ne no henji o matazu ni
Yasashiku kisu shita no...

Kore kara wa chotto kurai no wagamama
Itte mo ii yo.
Demo watashi ni dake yo.

Mendokusai kara tte
Sunao ja nainda kara
Nan de ienai no ka na?
Suki da yo.
Hitokoto yo?
Tama ni wa kikitai na.
Kyou wa watashi to kimi ga
Myouji o kasaneta hi.
Ai ga mebuita hi.

la... la... la...

Niji ga kirei da yo.
Iya, omae no hou ga...
Terehajimeru kimi ni
Arigatou. Arigatou.



You're always like that.
When you're sulking
You hide the things that are important to me.
It's the same place as always,
So today I'll go there first and wait for you.

The seasons bring the evening sunlight
The shadows find me and stretch toward me...

You look at me with a surprised face
Then you suddenly purse your lips and turn to look outside.
When I say "I'm sorry"
And "Then come over here"
Hey, look, look
Our shadows are overlapping...

Our umbrellas bump together so I can't walk straight.
You're watching me like this and laughing.

I'll show you that I can do it too.
I can purse my lips the same way...

Your gentle smile
This time, this space
They're so important to me
That I could start to cry.
I'm pursing my lips on purpose...
Without waiting for a response to my apology
I softly kissed you...

From now on, if you want to say selfish things,
You can if you want.
But only to me.

Because it's aggravating
Because it's not honest
Why can't you say it?
I love you.
Just those three words?
I want to hear it now and then.
Today is the day you and I
Put our family names together.
The day our love bloomed.

la... la... la...

The rainbow is beautiful.
No, you're the beautiful one...
For starting to look embarrassed,
Thank you. Thank you.
u tembak i tembak.....
"poyonyer la saper yang tulis nih!"

Huhuuuu... harini kesedihan. Pagi-pagi nak bangun tak boleh, kepala terkehel. Apelah malang naseb aku sejak beberapa hari ni.. Kepala terkehel lah, tak boleh tidur lah.. lepas nih ape lagi kejadian yang akan berlaku... 

Sekarang dah boleh nak teleng ke kanan sikit.. pagi tadi memang sure robocob... rasanya robocop pun boleh pusing kiri kanan.

Minggu ni ada beberapa perkara yang jarang berlaku dalam hidup aku.. 

First.. jeng jenggg..
Second.. jeng jengggg..

hehehe...

Dah lah, tengah runsing ni.. tak tau nak berhadapan macam mana kalau terjadi apa yang aku fikirkan... rasa macam join treasure hunt pulak.. tak sabar nak ke point yang seterusnya.  Oh makkk.. apalah yang anak mak membebel nih!

p/s: korang akan baca banyak lagi entry merapu dari aku untuk minggu nih.

Hari ni (raya kedua) seharian aku melayan novel 'Biarlah YM berbicara' yang baru aku beli semalam. Rasa membuak-buak sangat di hati nak baca novel ni sejak semalam lagi tapi mengantok punya pasal, terpaksa aku berserah diri pada bantal dan tilam.hehe.. Penat beraya :)

Beraya dengan tudung segi, ridunya :p
Tahun ni aku beraya dengan tudung segi.. "Yela.. tudung segi. Tak pernah dengar ker? Tudung yang kena lipat dua tu.. segi lah namanya tu" hehe...

Tak boleh tidur... baru setel jahit baju..ngehehe..panas..nak mandi tapi malas.. pukul 1. lebih dah.. baru terasa aman :) takde orang main mercun lagi, xde bunyi bom-bom yang kuat terperanjat.. Okaylah..malam raya.. takde orang nak join giveaway pius. takpelahhh..takpelahhh.... takpelaaaa...

Dear you..
Please bringing back my soul..
Dear you..
Please wake up and see me..
Dear you..
Please seeing only at me.
Dear you..
You...

Kamu, please cure this heart.. this bandage only lasted for 6 month.. i need another bandage.. don't just come and go without asking me...huahhhhhhhhhhhhhhhh.... huahhhhhhhhh... hate you already!

Yup, cinta sms? Sms punya pasal aku jatuh cinta.


Memang kata-kata itu sangat indah kan.. sampaikan tak jumpa dan tak kenal orangnya pun boleh jatuh cinta. Hanya melalui sms. Ajaibnya sms.. tibe-tibe terkagum.. muka tak percaya. Geleng-geleng. Aku juga satu ketika dulu pernah terjebak dengan cinta sms ni.. holamak.. hebaq nyer.. hurmm..muka takde semangat.

Tiap hari melayan sms, bercerita itu ini, tempat cerita masalah. Paling hebat  bila si dia macam tau-tau jer kita ader masalah.. waahh.. best-best. Apa tandanya tu? Tandanya sms itu sangat bahaya.. eh.. yeke? Huhu.. Itu tandanya cinta itu buta, tak kenal rupa..hanya melalui kata-kata yang bisu.. see.. hanya dengan sms kita boleh jatuh cinta. Kata-kata melalui penulisan sangat berkesan agaknya pada hati kita.

Teringat seorang kawan yang dulunya bercinta tanpa mengenal siapakah empunya yang selalu membalas mesej dengannya.  Tiap hari bermesej dan lama-lama berbual dan bergayut pulak. Katanya, itulah tempat dia menyatakan masalah,walaupun masing-masing tidak mengenali antara satu sama lain. Bermula dengan salah mendail nombor telefon, bermesej, bergayut dan bercinta. Amboiii korang nih..

Sampailah satu hari, dorang decide nak berjumpa. Kikiki..kelakar sebab lelaki tersebut enggan keluar dari kereta. Kenapa.. ?sebabnya dia pendek. Hohoho.. Ader ape dengan ketinggian.

Aku? Hermm.. Bermula dengan salam perkenalan dari dia. Mula-mula memang tak kenal empunya sms tapi lama-lama tahu jugak. Kawan sendiri rupanya. Haha.. bila ingat balik cam lawak plak sebab boleh terjebak dengan lelaki macam tu. Katanya nak kenal aku yang selalu kelihatan diam. Paling tak tahan, kita orang memang rancak bersms di luar tapi bila bersemuka kita orang tak pernah bercakap, nak pandang muka pun jelling-jeling.  Kata salah seorang kawan, dia adalah playboy terfemes di sekolahnya dulu.. kakakaka. Okay..playboy.

Tapi sekarang bagi aku, sms tu adalah ubat tak boleh tidur pada waktu malam..kekeke.. sebabnya aku akan mengantok semasa bersms dengan orang lain. Dalam nak tunggu orang lain membalas mesej aku, aku pun mengantok dan tidur la jawabnya. Dan sekarang macam berbunga pulak rasa di hati bila berbalas mesej dengan seorang rakan.  Rasa happy kalau dia mesej, walaupun sangat lah jarang dia nak mesej kerana kesibukan dia melayan awek-awekz nya.. opss.. hahaha..

Aku pun bukan jenis yang suka mesej tanya khabar pada kengkawan, bertahun lah nak tunggu aku mesej korang. Tapi kalau kawan yang memang dah rapat dengan aku. Selalu jer sms. Terutamanya cik keah di kampong tu. .. takut terputus hubungan, jadi selalu jugaklah mesej dengan dia berbanding dengan orang lain.
Sms puny a pasal aku tertunggu-tunggu.

Sekian.

Abang jpj pun ader hari ker? ader lahh.. Hari test jpj kan.. kena lah panggil abang..kekeke.. Abangg... Abang tulis saya lulus yer.. tauu tau.. Ahh.. hilang pahala posa kang.


Semalam (khamis) pagi-pagi lagi aku dah bersiap, seawal 7.30 pagi aku dah terconggok depan lift. Tapi bukan nak pergi kerja, awal benor kerjanya. Ni nak pergi test jpj dekat metro academy. Sangat berdebar. Setelah lebih kurang 4 minggu (kot) mengikuti kelas memandu setiap sabtu/ahad, kini tiba saatnya ditest oleh Abang JPJ. Yola, senang jela bagi korang.. korang dah lepas.. elehh.. korang pun sama jugak kan.. time tu berdebor-debor..

Pakcik van ni kata dah ondway, ni dah pukul 8 lebih tak sampai lagi.. ni mesti segeng dengan kiah propa nih.

kiah propa.
8.30 barulah la muncul pakcik van.. huh!
Amaran sekeras hati, ini entry panjang leborrrr..

Sekejap sangat terasa seminggu, kejap je dah tiba jumaat dan kejap pulak dah nak habis RAmadhan.kan.. Rasa macam lama tak update walaupun tiap-tiap hari buka blog ni.

Rabu-Harini saja aku berlenggah ke opis, malas nak datang awal sebab bukan ader kunci opis di tangan. Takdelah lambat sangat, tepat kul 9 aku sampai opis. Rasa macam lama jugaklah nak tunggu 8.45 pagi. Siap dah ngantok balik dah..huhu..

Sampai je opis, benda pertama yang paling menonjol ialah kereta bos. Herm dah sampai rupanya tapi baru aku nak naik tangga bos pulak tengah nak turun tangga. aitt..baru sampai dah nak keluar balik? maybe awal-awal pagi lagi kot dia dah masuk opis. Then, semasa nak ambik document dalam kereta boss...

' Harini kita ader meeting aaa.. pukul 12.30 kita keluar' 

huh, meeting? aku tak tahu plak harini ader meeting. patutlah ader drawing bertingkat-tingkat dalam kereta bos, submittion rupanya. Disebabkan aku terlibat sama dengan projek tu, so aku pun kena follow la gi meeting. ok gak lah, borink dok opis.

Meeting ye, patutlah harini terasa nak pakai kemas-kemas, ada meeting rupanya. naseb baek, kalau tak pakai t-shirt hodoh ala-ala tak senonoh tu. naseb harini senonoh sikit.hehe.. taklah sogan sangat den nak masuk bilik meeting nanti.

So, sementara tunggu bos balik opis,aku pun prepare la aper yang patut. Tak sempat nak buat design tuk submit jumaat ni (alasan! before this goyang kaki je kan)... kan kan..

Dalam pukul 12 lebih gitu, bos balik. Semua benda aku dah prepare... cd da burn,, document da susun, surat dah cop.. cuma minute mesyuarat je yang belum print lagi. Sebab minute tu disent dekat email bos.. camne aku nak bukak...kan.. terpaksa tunggu tuannya jugak.  Dan disebabkan akauntan tengah guna pc bos...

'Emm..fairuz, saya nak pinjam you punya pc aaa.. nak bukak gmail' 
'ok' jawab aku ringkas je.. sebab paham dengan keadaan, aku terus bangun dari kerusi and menepek tengok opismate buat kerja.

tibe-tibe...

klik gambar untuk tonton

It's Ramadhan everywhere, not just in Malaysia...
Yep arashi! Aku suka dengar lagu dorang. Selain bersuara sedap dalam video mahupun live, lagu dorang juga kebanyakkannya bersifat motivasi dan membawa erti..cewaahh.. berbanding kpop yang selalunya cintan cintun itu.. tapi tak dinafikan aku juga minat kpop sebab kelincahan mereka menari. Tapi secara live... hermmm.. sore dorang...hermmm.. hermm.. dengor sendiri lah.

Kalau kpop memang aku suka tengok video dorang berbanding konsert live, tapi arashi aku lebih suka tengok konsert live berbanding tengok video lagu dorang. Sebabnya dalam konsert dorang lebih bersemangat. Suara pun sama jer macam dalam klip video.. tidak menghampehkan. Ni antara lagu yang aku suka.. time dorang kecik-kecik remaja. Sekarang dah tua bangka la tapi still lagi awet muda okk.. ngehehehe.. 

byelah..

amaran, entry ini memang tidak membawa sebarang manfaat mahupun kebaikan. Juga membuat tahap kemengantokkan anda meningkat. 


Another translation of  Kansha kangeki ame arashi

Smile Again I'm Smiling Again
Smile Again I'm Smiling Again

So So, there's nothing good going on
Living a passionate life with no sense of direction
Every day a fool, digging my own grave and falling in
But still I want to keep longing for something
Through these days where nothing impresses me
My one uncertain hope is to believe in love
The faith that I once trampled beneath my soles
Set my blood on fire when I met you

Whenever I'm feeling shattered, I would never hesitate
To turn my anger upon my own weak self wow wow

While I was lamenting that I was all alone
A flower blooming in the rubble was watching me, swaying

Everyone lives supporting someone else
This simple truth heals all my wounds

Smile Again Thank you
Smile Again We were all
Born into this world crying
But now I believe we're all strong in a pinch
Smile Again I'm happy
Smile Again Just because you're there
I won't say it, but this first deep love I've felt
Is a storm

I strongly believe that when life is too painful
It's okay to rely on another's kindness
The love of someone precious
Will be a bandage for the heart wow wow

I can't live life skillfully
And I take pride in that
You who helped me
Have the same look in your eyes

Did you lose your composure
And end up hurting someone without realizing it?
When people forgive and are forgiven
They can be true to themselves

Smile Again Thank you
Smile Again I feel like
I can get up again as many times as it takes
My courage is a revitalizing spring
Smile Again People can't
Smile Again Live alone
This love so earnest it perplexes me,
The kind of love I prayed for, is a storm

So So, there's nothing good going on
Living a passionate life with no sense of direction
Every day a fool, digging my own grave and falling in
But still I want to keep longing for something
Through these days where nothing impresses me
My one uncertain hope is to believe in love
The faith that I once trampled beneath my soles
Set my blood on fire when I met you

Smile Again Thank you
Smile Again We were all
Born into this world crying
But now I believe we're all strong in a pinch
Smile Again I'm happy
Smile Again Just because you're there
I won't say it, but this first deep love I've felt
Is a storm


**************************************

Jom ke site yang lebih berfaedah

Motivasi hari ini : I luv islam : Kenali potensi diri

Berkali jari ini mengetuk kecil papan kekunci laptop.. papan kekunci laptop? Begitu ke bahasa melayu nya? Begitulah agaknya. Entah berapa kali ditulis dan dipadam kembali. Dan entah yang keberapa kali agaknya digaru kaki dan tangan yang gatal dek kerana keganasan nyamuk yang melanda kawasan perumahan.  Mungkin juga kerana ketandusan idea untuk menulis. 

Ada juga yang sudi membaca walaupun tiada entry terkini yang tertarik lagilah menarik di blog ni. Semuanya hanya cebisan cerita fairuz jaafar yang selalunya merapu dan mereweng sesuka hati. Dan semestinya bercap mohorkan bosan tahap gaban. Huh, terasa serius pulak tulisan kali ni. Mungkin kerana marah dengan nyamuk keding tapi berbisa sehingga terbawa dalam penulisan. Please jangan botox bibir aku malam ni!! Esok kerja!

Thank korang sudi singgah dan baca blog ni walau tak menarik, bosan dan selalunya syok sendiri ni..huahaha. Ehem..  Memang tak menarik apatah lagi anggun dan bergaya (tibe-tibe)..  Serius tak de mood menulis apatah lagi mengarang berjela-jela saat ini. Yang ada cuma perasaan teruja menunggu hari khamis tiba. Kenapa? Biarlah rahsia... :p

Serius blog ini tak secomel penulisan hazanis,
Yang selalunya ceria dan berbunga dihati,
Apatah lagi sekreatif pakcik jonni,
Yang selalunya merepek meraban sesuka hati,
Tapi still disukai dan ohsem sekali.

Serius blog ini tak seaktif penulisan zamani,
Yang selalunya penuh dengan photography,
Sehingga aku teruja nak beli kamera sendiri,
Owhhh.. tak sabar sungguh rasa di hati!

Serius blog ini sekadar suka suki,
Meluahkan rasa yang tersimpan di hati,
Tiada motivasi seperti angel pakai Gucci,
Yang sentiasa membuat pembaca bermuhasabah diri,

Serius blog ini tidak serajin encik upprofit,
Sentiasa ada entry terkini yang suka untuk dikongsi,
Yang suka blogwalking sana sini dan Singgah blog kita hari-hari,
Bilalah aku nak rajin macam niiii???

Serius dah mati kutu~


Motivasi hari ini : Angel pakai gucci : Kalau bukan sekarang bila lagi
Gud nite....
Powered by Blogger.