PAnas

/
0 Comments
Amaran sekeras hati, ini entry panjang leborrrr..

Sekejap sangat terasa seminggu, kejap je dah tiba jumaat dan kejap pulak dah nak habis RAmadhan.kan.. Rasa macam lama tak update walaupun tiap-tiap hari buka blog ni.

Rabu-Harini saja aku berlenggah ke opis, malas nak datang awal sebab bukan ader kunci opis di tangan. Takdelah lambat sangat, tepat kul 9 aku sampai opis. Rasa macam lama jugaklah nak tunggu 8.45 pagi. Siap dah ngantok balik dah..huhu..

Sampai je opis, benda pertama yang paling menonjol ialah kereta bos. Herm dah sampai rupanya tapi baru aku nak naik tangga bos pulak tengah nak turun tangga. aitt..baru sampai dah nak keluar balik? maybe awal-awal pagi lagi kot dia dah masuk opis. Then, semasa nak ambik document dalam kereta boss...

' Harini kita ader meeting aaa.. pukul 12.30 kita keluar' 

huh, meeting? aku tak tahu plak harini ader meeting. patutlah ader drawing bertingkat-tingkat dalam kereta bos, submittion rupanya. Disebabkan aku terlibat sama dengan projek tu, so aku pun kena follow la gi meeting. ok gak lah, borink dok opis.

Meeting ye, patutlah harini terasa nak pakai kemas-kemas, ada meeting rupanya. naseb baek, kalau tak pakai t-shirt hodoh ala-ala tak senonoh tu. naseb harini senonoh sikit.hehe.. taklah sogan sangat den nak masuk bilik meeting nanti.

So, sementara tunggu bos balik opis,aku pun prepare la aper yang patut. Tak sempat nak buat design tuk submit jumaat ni (alasan! before this goyang kaki je kan)... kan kan..

Dalam pukul 12 lebih gitu, bos balik. Semua benda aku dah prepare... cd da burn,, document da susun, surat dah cop.. cuma minute mesyuarat je yang belum print lagi. Sebab minute tu disent dekat email bos.. camne aku nak bukak...kan.. terpaksa tunggu tuannya jugak.  Dan disebabkan akauntan tengah guna pc bos...

'Emm..fairuz, saya nak pinjam you punya pc aaa.. nak bukak gmail' 
'ok' jawab aku ringkas je.. sebab paham dengan keadaan, aku terus bangun dari kerusi and menepek tengok opismate buat kerja.

tibe-tibe...



' Ayooo.. panas ini you punya'

bos yang baru duduk terus bangun secara kilatnya.. arrkkk... pastu siap gosok-gosok punggung dia lagi... cehhhhh.. buat malu aku jer.. dah lah akauntan lim pun ader sama...

Buat selamba jela..

'dah duduk lama lah bos'

'xpelah' jawab bos ringkas sambil bukak gmail dia secara berdiri..okeysssss... nyampoh! nyesal tau kasi bos pinjam pc saya, nyesal tauu.. tauuu.. :( xmuh kasi pinjam dah pasni..hukhukkk..

Meeting harini kitaorang sampai awal.. awal setengah jam. but today arkitek w datang lambat..dalam setengah jam jugaklah lambatnya. Semua dok tunggu dia jer untuk start meeting. Lepas dia datang.. meeting pun start..

Meeting harini panass.. sebab Miss S asyik tinggikan suara jer.. dan sasaran dia yang aku nampak ialah Arkitek W. Gilor, cam nak carik gaduh jer.. Tapi aku rasa Arkitek W hebat jugak sebab dapat pertahankan diri dia..  Yang Miss S tak mengaku buat silap.. yoyo on je.. Semua orang dia nak hambur.. hambur ker sembur?

Dalam Miss S menengking-nengking cakap Arkitek W tak buat kerja la, lambat buat kerja lah.. silap la.. Arkitek W selamba jer..

' Can you please speak nicely' hummm.. lembut tapi tegas.. cayalahh..

Minggu sebelum ni pun camtuh jugak tapi lagi teruk sebab semua arkitek and kontraktor yang bersuara kena tikam. Cakap je kena tikam.. cakap je kena tikam.. but harini tak ramai yang bersuara.

Hahahaha.. itulah kerja aku ngan bos tatkala balik dari meeting ni.. golak kan orang.. sian betul! Asal cakap je kena sembur..camnokan.. naseb dalam kereta.. bleh gelak sesuka hati.

Walaupun kita orang tak kena sembur tapi tak best la meeting camtuh kan. tau lah projek berjuta-juta.. tapi takyah la nak nengking-nengking bagai.. bincang lah elok-elok tok solution.. haishh.. sajor je Miss S nih. Kata bos meeting camni tak bagus sebab asyik kena tkam jer. Next time orang mesti dah malas nak bersuara, bagi idea n sebagainya. So, idea yang ader terkubur begitu sja dalam kepala memasing...kan.. camno idea nak berkembang.. ni susah dapat leader yang bajet bagus, dah rasa diri bagus tahap gaban.. Takde guna meeting.. input kemana, output kemana..

Sedap kita orang gelakkan orang, kena kat batang hidung sendiri nanti baru tahu.. Astaghfirullah hal' azim... takut plak aku. Mohon Allah permudahkan urusan.

ninomiya kazunari
 okaylah.. pakwe den kat atas dah tunggu nih..nak gi dating.. bye..


No comments:

Powered by Blogger.