ATV Adventure Kemensah l memang besttt! korang patut cuba!

/
2 Comments
ATV Adventure at kemensah.

Assalamualaikum.. *tak jawab dosa, jawab sayang* ngehehehe.. gatal.

Malam semua.

Macam mana cuti korang? Cuti minggu ni best sangat aku rasa, sebab penuh dengan aktiviti. Korang tau jela, aku nih jenis terperap je kat umah sebab takde saper nak bawak jalan..hehehehe.. takpe-takpe.. dapat kereta nanti tau la aku nak membalas dendam!

okay..cuti nih banyak tempat yang aku tuju bersama cik kiah tapi aku nak bawak korang jelajah atv dengan aku. jelajah gambar jela.. sebab aku dah pergi. hehehe..

okay ni senarai pakej yang ader dekat atv kampung kemensah ni.. aku paste dekat sini tapi kalau nak lagi detail, korang boleh masuk site dia. pius ambik pakej C, sebab nak pergi sampai air terjun.. hehehe..

pakej atv.

Sampai sana hampir pukul 12 tengahari, janji nak datang pukul 11.30 tapi terlewat pulak sebab ingatkan dekat je tapi rupa-rupanya jauh ke dalam baru sampai tempat atv nih. Tapi memang pakej yang kita orang ambil tu pukul 12 tapi nak training kena datang awal sikit.

dalam perjalanan
Okay, dah sampai :)
Sesampai je dekat sana, korang akan diberi borang untuk diconteng.. ehem..isi lah.. hehehe.. after isi borang,   akan ada sesi training.

sesi Penerangan
abang ni tengah tunjuk cara-cara nak guna ATV.
Okay,, dah selesai sesi briefing kan. jom ikut pius training....

cik kiah
Time ni kita orang sekali dengan satu group ni, Chinese... memang kelakar la tengok dorang. hehehehe... tak kira next time nak bawak ramai-ramai.

cik kiah prepare nak training..hehehehe.. comel dok kawan hambo? comel  lerr..
Okay, jom training.
Selesai training, kita orang dah berpecah jadi dua group. Sebab group tadi ambik pakej B. kita orang dua je yang ambik pakej C. Tapi tak risau... sebab ader orang yang akan guide kita sampai ke atas.

Before start journey kena la posing dulu kan.. kesian kamera man... xde gambo.. sob sob sob.. :p
Okay, tour begin....


Disebabkan tengah bawak ATV kan.. so xboleh nak ambik gambar tour sangat, kang tak memasal aku tertinggal sorang dekat belakang. So, ni jela yang sempat diambil. hehehe... ni baru starting nih.. okay, skip terus sampai ke atas >>> waterfall.

Point kemuncak nyer adalah di sofea jane waterfall. JOmmmm...

Sofea jane water fall.
Okay, dah sampai ke sofea jane waterfall. Ya Allah, cantik sangat. Rasa dah lama tak rasa nikmat macam ni! dah lama tak jumpa air terjunnnnn...huahhhhh...sangat best...

okay, harus mencatatkan kejayaan dengan posing sebegini. 
ini ape kes?? hahahahaha....
Ya Allah , Aku nak cepat kawen.. *agaknyer ini ker doa cik kiah?* hahahahaha.... mati lah lepas nih kena duku dengan cik kiah.. lariiiiii....
Sampai sini kita orang diberi masa untuk bermandi manda dan berfoya-foya. Silap tak bawak makanan. adehh.. xpe.. first time. Jom ikut pius mandi. i'm a nature lover.. ewahhhhh...

cik kiah redha.. hahaha...
Syok nyerrr... sangat lama tak rasa kesejukan mandi air terjun. sejukkkk... tapi puas sangat.

Cik kiah, nape hang dah gelap gulita nih???
Nyamannnnnnnnnn...
hahahahaha...
kesian kita orang... setting ambik gambor sendiri...
tengok perangai diaa....
Akhirnya...
Yaaa... akhirnya..dapat jugak kita orang ambil gambar bersama. Thanks auntie :) jasa mu di kenang. hehehe.. NAsib ader auntie nih offer ambik gambar.. mula-mula segan nak minta tolong sebab tengok dia dok jaga anak dia.. tapi dia yang offer..ok ler.rrr..hehehe...



Okay, puas mandi... jom balik.

Waktu nak balik nih dah ok sikit sebab tak perlu nak tekan minyak every time. hanya main dengan brek depan belakang jer.. kalau tak, masa nak naik... memang kejang la tangan ni dok tekan minyak. lenguh~~

Sampai bawah, korang boleh sambung mandi-mandi dekat kolam ni ataupun dekat shower yang di sediakan.. kolam ni agak dalam jugak la.. takutt~ mandi pegang tepi. orang tak reti berenang.

Ruang solat.
Ruang solat ada disediakan, so korang tak perlu risau. Telekung pun sangat bersih. lepas mandi and salin salin baju boleh ke sini.

Okay, selesai aktiviti! Saya di sini menyatakan dengan rasminya bahawa saya seronokkkkkk.... bye atv,.. ader rezeki jumpa lagi.

Last picture sebagai kenangan.
Okay, sampai sini je cerita pasal Cabaran atv. Ada peluang korang pergi lah.. asyik terperuk dalam shopping mall je wat per... sekali-sekala enjoy la aktiviti macam ni pulak. MEncabar! Okay Girlss boyss..selamat malam. Ada jodoh jumpa lagi.

Salam.

p/s: sangat best dan mencabar!

Cara kesini:

Zoo negara sebagai landmark.
Bagi yang first time macam pius ni, better pakai glove sebab tangan korang bakal sakit sebab handle atv tu keras sikit.

Air mineral dorang akan sediakan untuk korang.

Just bawak makanan jela..

kalau pergi pakej yang ader waterfall, korang bawak la baju untuk salin. Tak pergi pun bawak je sebab korang mungkin akan balik dalam keadaan berlumpur.

Secara keseluruhannya, ATV adventure kemensah memang best!


2 comments:

nureen izzati said...

Salam sis. Nak tanya bajet semua nih berapa ye?? 😁

Fairuz Jaafar said...

@nureen izzati
Sis ambil pakej c RM150 sahaja. Dia ada banyak pakej :)

Powered by Blogger.