Marina Bay, i'm in love..

/
2 Comments
EEiiii... poyonyer tajuk entry nih kan.. hehe.. okay-okay, pius promise ni entry terakhir pasal singapore, ok lalalala..cross finger.

Marina bay Sand Skypark.

Marina bay sand
Okay korang nampak kan building dekat atas tu.. macam kapal tersadai dekat atas bangunan. Tula dia marina bay skypark.

MArina bay sand skypark dari jauh..
Kan..macam kapal tersadai.. okay, atas belah kanan tula yang pius naik haritu. Korang kena prepared 20 dollar singapore untuk naik ke atas. Mengikut kata pemandu pelancong haritu, kawasan dorang ni adalah kawasan laut yang telah ditambak.. sebab tula nama dia pun jadi begitu.. katanya lah.. kalau tak betul korang piap siti aminah pemandu pelancong tula..bukan pius.

pemandangan dari atas skypark.
Okay, pius letak beberapa gambar pemandangan dari atas skypark untuk korang semua. sangat cantik. Dari sini korang boleh tengok laut yang penuh dengan kapal-kapal dagangan.

Atas marina bay sand skypark.. cantik kan.
pius perasan bila dekat atas skypark ni, terasa macam berada dekat atas kapal. serius!


SuperTree
Dari atas boleh nampak Supertress yang kita orang naik haritu.. 

Eye on Singapore.

Juga dapat lihat bangunan-bangunan singapore.

nampak tak ada stadium kat bawah tu? tak tau la stadium ke aper.. field untuk main aper tak tau.. tapi best je tengok sebab kat tepi air.

Cloud forest and flower dome
YAng sebelah kiri tu cloud forest and flower dome.. nampak macam kulit siput yang terdampar tepi laut kan.. agaknya tema singapore nih laut-laut kot.



hahaha.. tibe-tibe je..
bersama opismate yang lain.

erkk~

Infinity pool
Infinity pool yang hanya dapat tengok dari jauh. sob sob sob.. sebab sini dah kira kawasan hotel, so tak boleh ganggu privacy dorang. okay, dekat bawah ni sumber dari google.







With Opismate n bos
Okay, sampai sini jela gambar-gambar dekat skypark. Yang lain tunggu korang yang upload. okay.



2 comments:

Hanif Idrus said...

Banyak tempat awak jalan kat Singapura.
Marina bay dah g..tak g ke Universal Studoa..kiki

FairuzJaafar said...

@Hanif Idrus huuuuuuuu.. sedey-sedey.. pergi study trip cmni lah.. jom-jom kite pergi.. hehehe..

Powered by Blogger.