Singapore Green and blue tour (2)

/
2 Comments



Hiyahhhhhkk... berkungfu sikit.. hehehe.. happynyer pagi-pagi ni kan..macam takde keje nak buat.. jeling sebelah, alamak! bertimbun kerja.

Assalamualaikum semua :) and morning...

Pagi ni bangun-bangun je tidur terasa happy sangat.. padahal kerja kat opis banyak lagi tak siap.. tapi, entahlah.. just happy. Sempat juga tengok mhi before gi kerja..

harini nak sambung trip pergi singapore.

After pergi marina barrage and flower dome.. pius pergi ke cloud forest pulak.. sambung dari cloud forest ye...

Cloud forest

Cloud forest ni sejuk je and lantai always wet..  tapi okay je.. tak banjir tau.. hehe.. feeling-feeling best..
Yang paling menarik waterfall dia, cantik! my frenz said.. 'macam avatar' sebab ader tukar macam-macam warna. Herm.. 'yelaaaaaa macam avatar!' hehe.. aku pun mengiyakan.

Cloud forest mountain
waterfall
Mountain dia tinggi jugaklah kalau nak naik tangga.. okaylah kalau korang pergi time tak rushing.. boleh jalan perlahan-lahan, feeling-feeling nature sikit. Jenjalan dekat cloud walk dia.. tapi kita orang main skip je naik lift.. then baru kita orang turun gune cloud walk... see... bijak tak kita orang..hehehehe...ää  rushing sebenarnyer.. ikut trip yang ader tentative program kan.. kena la follow group time.

Macam forest tak.. sila jawab..
bergambar kenangan... cloud walk
Persoalannya: ait?? dapat mana nih???
Setiap level dalam mountain tu ader macam-macam la.. ada yang konsep macam dalam gua.. batu permata.. secret garden.. lost world. Nanti korang pergi jangan lupa singgah..hehehe.. tibe-tibe jadi pemandu pelancong!

Okay.. habis jelajah cloud forest..

Next kita ke Super Trees

SuperTrees

Super tree grove ni ader banyak and besar-besar. Kenapa namanya dia supertrees? okay, sebab dia generated by solar power..............ehem.. tu jela yang saya tau..hehehehe.. Setiap tree ni ader vertical garden... and time malam dia ader show macam lighting2, laser.. gitu-gitu lah yang berkaitan dengan cahaya. Sorilah, gambar tak berapa nak jelas..sebab bateri kamera masing-masing dah out.. pakat guna handphone..




Atas sekali ader bistro..jom makan!

View dari ocbc skyway.

Skyway
Dekat sini jugak kita boleh naik ocbc skyway dengan bayaran 5 dollar. ocbc skyway ni di sponsor oleh OCBC bank dan sebab tu la namanya pun jadi ocbc skyway. Time ni tengah tunggu show yang semua orang nantikan..









Show dia bese-bese jela.. dengar siti (pemandu pelancong) cakap macam best jer.. sekali takde ape.. ingatkan ader la laser-laser ke kan.. Mungkin haritu tak cukup power kot..hehehe... tapi okay la.. best jugak. Sebelah supertree ni ader taman tapi tak sempat nak jalan-jalan sebab hari pun dah lewat.

okay.. sampai sini dulu.. sambung nanti tau :)

lapar laparrrrrr.........ϥСˤ


2 comments:

DAIRI FARISHA said...

bestnye :) ade souvenir x??nk :) hihi

FairuzJaafar said...

@DAIRI FARISHA Farisha, kite beli souvenir tapi tak tau nak kasi kat saper.. meh kite kasi kat farisha.. keychain jela yang kita mampu beli..huuhuuu...

Powered by Blogger.