Tips jumpa bakal mak mertua

/
3 Comments
..Assalammualaikum..

Hikhik.. ape punya tajuk tu? *muka tersengih-sengih* bukan apa, tiba-tiba teringat pulak kisah semalam *kisah apa tuh?* tersengih lagi.

"oit! bukan aku lah, aku cuma nak mencungkil isu jumpa bakal mak mertua je" silalah percaya.

Harini sebenarnya stress dengan kerja dekat office sampai rasa tiada idea nak design apa. Design yang dah siap pun rasa macam hampas hampagas gitu la. So, untuk menghilangkan stress yang telah bermaharajalela.. maka aku pun mencarilah bacaan yang bagus-bagus.. contohnya.. ehem.. inilah. Tips jumpa bakal mak mertua. huyoooo.. dengar je dah berdebar-debar, tu belum jumpa lagi. Mau tertumpah-tumpah air nak minum. gigil~

Hahaha.. cehhh.. macam aku pulak yang nak berjumpa bakal mak mertua itu. Tidak tidak.. aku awal lagi.. tapi sebagai persedian awal *hahaha*, kena lah buat research dulu. Nebes okay.. okay-okay, aku tengah bayangkan...


Sesampai je dekat rumah bakal mak mertua.. Silalah duduk di lantai dengan ayunya sehingga bakal mak mertua menjadi pelik..

" Kerusi banyak ni, kenapa duduk bawah?"

" Saya selesa macam ni mak cik *bersimpuh*"

"Ooooo Okay lah *bersopan santun budak ni* "

Lepas tuh sila lah rasa kematu duduk macam tuh sambil membuat muka kool.. hahahaa...

" Nih ada sikit buah" dengan sopan santunnya menghulur bakul buah.

" Terima kasih, susah-susah je.. kat belakang umah tu banyak lagi yang tak berkaut, mannnn..*jerit* pi galah rambutan dekat blakang nun.. tak cukup nih"

Haha.. habis lah kalau camtuh..

Dah-dah, ni tips dari cucucikembun..silalah baca.



  • Musim cuti skolah = musim orang kawin.. Ambik laa kesempatan ni tuk try cuci periuk belanga, kawah dah sewaktu dengannya.. Saja nak cuba try test power korang tengok... 

  • Practice kupas bawang.. especially anion and shallot ... kalau mata x berair, letak eyemore banyak2... 

  •  Kalau hampa duk berkenan kat anak mami penang mari.. aarrr try laa golek2 dumbbell.. agak2 badan dah cam BEN ASHAARI baru laa hampa p tackle anak mami tuh... ni bukan apa, sebagai persediaan untuk giling rempah nak wat kari kepala ikan esok nuh...

  • Next, hujung minggu plak p laa dating kat market.. p kenai2 pakcik juai ikan nuh.. alang2 dapat ikan free..bleh bawak p rumah mak mertua.. wakakakaaa... aihh xdeknye keje aaihh.

  • Paling penting...balik rumah satgi (org dah bekerja), p dapoq belek2 laa rempah2 dalam pot tuh... satgi bunga lawang kata bunga cengkih.. jintan manis kata jintan putih... aku tau... ni masalah anak dara sekarang cam aku... wakakakaa...

  • last2.. malam2 practice pakai kain batik... agak2 pakai nak terlondeh tuh.. CCE nasihatkan korang bawak kain batik tuh p jumpa tailor.. mintak dia jahit wat kain pakai... hahahaa.. kalau bakal mak mertua bagi kain batik, korang cakap laa korang ada bawak.. xdak laa terkantoi satgi x reti pakai... kalau x mesti pakai kain batik cam pakai kain pelekat.. p lipat tepi kanan.. tepi kiri.. gulung2... bleh buh tembakau rokok daun... Keh3~


  • Dah-dah..keje aku tak siap lagi nih... makin hilang idea ader la..

    p/s: "bila nak jumpa ni.. bila nak jumpa nih"


    3 comments:

    arnissa said...

    mak mertua? hee..

    FairuzJaafar said...

    @arnissa tak sabar nyer, tak sabarnyer jumpa mak mertua.. hahaha

    Cik Mimey said...

    wahhh boleh praktikan

    Powered by Blogger.