LRT l Mudah, cepat dan pantas.

/
2 Comments
Aicehhh.. Tetibe nak buat iklan pulak pagi-pagi ni. Hehe.. Pagi ni pius ke Dang wangi mencari bank islam.

Dah lama sangat rasa tak naik n pergi station LRT terutamanya LrT masjed jamek. Disebabkan harini ada urusan dekat bank area dang wangi maka haruslah membuka kamus mencari alamat.

LRT sekarang ni memang sangat mudah. Masa nak beli tiket kan, dia suruh beli dekat mesin tiket. So memula tu macam... Alaaa lecehnya.. Orang takde duit kecik... Takpela, masuk jela duit kertas 5 ringgit. Sebab nak cepat masukkan je. Ingatkan tak dapat baki.. Sekali keluar baki 4 ringgit, semuanya duit kertas. Hohoho..kuno kuno..

Nak ke dang wangi, satu station je. Tapi dlam tu sesak, orang nak pergi kerja agaknya. Sampai station dang wangi, signboard da tersedia. Exit ke jalan raja abdullah. Owww.. Senang nye keje. Takde pon tersesat.

Sekarang ni nak pergi mana-mana senang je. Tengok peta, carik pengangkutan paling dekat, station paling dekat.. Dah boleh gerak.

SukerrrrRnyeeee harini....

Sebab first time pergi tapi tak tersesat.

Moral hari ini: Percaya lah dengan pengangkutan awam malaysia. Hakss tetibe.

Bai.

P.S sorilah, lately pius banyak merapu. Kalau korang bw sini la.. Sori kt korang.. Ekekekeke..
Sent by pius meh..


2 comments:

Shaza Amani Hidayah said...

Yup....lrt mmg bagus! Senang nak kemana-mana.....Masa zmn studi dulu hingga skrg masih menjadi pengguna LRT...hihihi

FairuzJaafar said...

hehehe.. yup2..senang dah sekarang.. tengok peta je jalan.. :)

Powered by Blogger.