4 hari lagi

/
0 Comments
Assalamualaikum

Selasa rabu kames jumaat.. total 4 hari lagi. kuikuikuiii... tasaba nak coti oitt.. *aku lah pekerja cemerlang itu* bankrap company kalau dapat pekerja macam gini.. asyik kira cuti jerrr... nasib laaa...

rasa macam midterm break pulak.. hehehe.. takpun cuti ulangkaji... ulangkaji? kalau seminggu tu study week, aku cuti 5 hari, baki 2 hari baru balik hostel study. pulun pulun pulun... hahahaa... takde makna nak belajar dekat rumah yer.. buat berat bag dengan buku2 je.. yoyo on sangat nak study dekat rumah.

Raya cina ni aku cuti lama sikit la sebab kampeni aku keje ni kampeni cina.. haruslah celebrate raya cina lelama kan.. ishh asyik pikir cuti jerrr... keje aper pon tak siap.

keje keje kejeeeeee....

'time nak cepat, itu traffic light juga ada merah'

***********************************************

Hari sabtu ritu anak-anak buah ada rumah jadi best sikit la... Paling best layan budak-budak.. sebab aper tau.. senang nak buat dorang gelak.. senang nak kasi dorang nanges, senang nak pujuk balek.. kadang-kadang tu bukan aku buat aper pun tapi bukan main lagi dorang dok gelak-gelak.. aku pun tak paham.

Kalau degil sangat dok panjat2 .. auntie senang jer.. takyah jerit-jerit.. ambik tepon letak kat telinga..

'hello doktor, ni auntie piyush ni.. miya ni tak duduk diam doktor.. dok panjat-panjat. karang jatuh doktor enjet dia yer'

haa..kau.. kelam kibut turun.. kalau tak turun pun nanges la kau kat situ.. hahaha.. padan muka, degil lagi takmoh dengar cakap auntie.

aku bukan apa.. budak-budak kan.. aku takot la jatuh.. sebab haritu cousin dia jatuh, terkehel tangan pastu retak ke aper tak tau la..

dah nanges tu senang je nak pujuk.. peluk-peluk ceket.. baik la.. tak sampai bape minit dah main balik tak hengat dunia.


Petang nya jenjalan taman kepong.. tu pun dah petang sangat. Jalan bukan main jam lagi. Orang keluar shopping ke ape tak tau la. aku pun join la jugak.. shopping cuci mata... hehe...

4 hari lagiii.. esok selasa....


No comments:

Powered by Blogger.