Ber'Rollerblade' Taman kepong.

/
3 Comments
Lama aku teringin main rollerblade ni tapi baru sekarang aku dapat main..kuikuikui... Teringat dulu time diploma dekat kedah. Selalu cakap kat diri nak beli rollerblade kalau result exam bagus tapi setiap kali result okay selalu macam... 'emm.. nak beli ker?' hehehe... Yelaa.. teringin je tapi kang beli tak main pulak.. main sekali pastu buat perhiasan.. hehehe..

Semalam saja keluar nak bind kertas2 kerja.. carik sushi sekali.. dah alang-alang tu rasa macam nak menyinggah taman lelayang kepong ambik angin. Tu yang terpandang satu corner ni sewa rollerblade. Terus pergi tanya-tanya..

' Rollerblade ni sewa ker?'
'Haah, cubalah'
'Tak retilah' 
' Semua orang pun first time tak reti jugak'

Nampak macam kaki aku gemokk... 
Aku memang la tak reti tapi time kecik-kecik dulu, ni la febret aku.. pinjam kawan punya rollerblade main kat tepi tadika.. sebab situ je ada court. 


Banyak kali jugaklah aku jatuh macam nangka tapi takde pulak aku nak rasa malu.. heran..hahaha.. yela, aku kan suka cover2 ayu.. muntah. Seronok lagi ada lah.. Feeling jatuh pastu bangun balik tu semacam seronok pulak. Pastu orang kiri kanan gelak kat aku.. aku? gelak untuk diri sendiri..hehehe.. fun la pulak. Terserlah diri sebenar aku bila main benda alah ni.. hahaha.. so tak cover..

' Pernah main ke sebelum ni? macam dah tau main jer?'
'Kecik-kecik dulu adalah'

Aku sendiri pun tak tau yang aku masih reti lagi nak main rollerblade sebab dah lama sangat kot.. cuma aku tak tau bab nak brake jer.. so, abang tu ajar cara nak brake.. tu yang banyak kali jatuh tu.. kalau main biasa tu okay jer.. cuma kena dapatkan tiang la tok berhenti..huuu ^_^" Okaylah untuk first trial.

'Lepas ni dah reti main, belilah kasut sendiri.. tak payah pinjam dah'

Oooo... idea yang bernas lagilah jitu.


After memenatkan dan memeluhkan diri.. terus ke tujuan sebenar.. ambik angin tepi tasik. Baru lepas hujan tu yang suasana nampak macam suram jer.. padahal baru pukul 4.


Sambil makan sushi. Entah kenapa lately aku mengidam benar nak makan sushi. Tapi sushi giant tak sedap.. hehehe.. takpelah.. 

So, apa yang aku dapat semalam? lutut dan tapak tangan yang lebam-lebam..hahaha.. best.

p/s: Rollerblade sewa RM5 setengah jam.. semalam aku datang awal so dapat RM5 untuk 1jam. 


3 comments:

Hasnul said...
This comment has been removed by the author.
NoL Skate Putrajaya said...

nolskateputrajaya.blogspot.com

NoL Skate Putrajaya said...

nolskateputrajaya.blogspot.com

Powered by Blogger.