Dah tukar duit ngayo blom?

/
0 Comments

Semalam family abang zaz berbuka dekat rumah. So, meriah sikit la dengan adanya dak ema (kakak) dan aloya. Hehe.

Berbuka macam biasa, ringkas je. Sup ketam (febret mak), sayur buncis dan sphageti dak awe. Suker sangat dak awe ngan sphageti.

Macam biasa time berbuka, borak-borak sikit...

"fairuz, ko bahagian duit ngaya"

Eh?

Jap jap.. Tengok safiya jap.. Touching lahhhh... Husband and wife..

Okaayyy.. Sambung balik.. Huhu..

"Aku nak kasi duit barang basah"

"Dak ani barang basah, dah kasi dah pon"

Ceeehhhhhhhhh... Semua dah cop-cop plak kan...

Tunjuk-tunjuk dak awe la kot. Kepakaran dia la tu tunjuk-menunjuk *kuih tunjuk* ^_^

Alamak.. Sempat ker nak tukar duit ngaye ni. Kerja swasta gaji selalu lambat, entah sempat atau tidak ni. Kang lambat-lambat takut tak boleh dah nak tukar. Aku kalau boleh nak kerja senang jer, kasi sedebuk pastu takyah pikir dah.. Huhuu.. Tu aku nak kasi untuk barang basah jer.

Dan.... Camne nak tukar duit raya eh.. Ayoyooo aku tak tau.. Hahaha... Al-maklumlah, sebelum-sebelum ni bukan aku yang prepare duit raya, sekadar topup bile perlu jer. Tolong hulur-hulur tangan jer.. Ehem..

"Time kaseh cik" salam-salam cium tangan. Nasib tak panggil aku makcik.
Gaji oh gaji bile nak masuk nii..

"Kau tak beli baju raya yut?"

Lagi satu soalan. Tadi tak habis lagi pasal duit gayo..

Haaa... Malasnya aku nak beli baju ngayer. Takde semangat pius nak beli-beli ni. Lainlah kalau ada boypelen, leh la match-match warna.. Hahaha... Motif sangat...

Takdelah, aku memang malas nak keluar shopping. Baju raya tahun lepas pun ada lagi tak pakai. Kita bukan budak-budak lagi nak nanges baju raya tak beli.. Kan.. *akulah tu* setakat pakai setengah hari, pastu tukar uniform *baju rumah*. Baju lain tak terusik. Hari lain kang aku korek baju lama, sebab takyah gosok.. Haa.. Kan.. Nampak tak nampak tak.. ^_^"

Kalau rajin adalah bajunya, kalau malas aku pakai je baju sedia ada. Baju kurung je dah sebeban dalam almari, tu pun nasib baik dah sedekah separuh. Bila sangat nak pakai.. Aku kerja tiap-tiap hari seluar, skirt.

Oh.. Dah dah.. Sampai di sini.

P/s: tahun lepas sula pink meh, tahun ni pink jugak ker amoi??????


Sent by pius meh..



No comments:

Powered by Blogger.