Menu hujung bulan

/
0 Comments
Hujung-hujung bulan macam ni kepala mesti pikir nak makan apa. Entah tabiat dari mana.:inlove: Biasalah gaji nak masuk kann.. huhuuu..  Selalunya hujung bulan macam ni mesti nak makan sedap-sedap tak kira murah ke mahal asalkan sedap ikut tekak. Kalau murah tu confirm la belum dapat gaji lagi kan.. hehe..

Pius ni jenis makan sikit tapi berulang-ulang. Rasanya kalau duduk saja dekat rumah, mahu makan tengahari berlanjutan sampai petang.. hahaha..  ya ya ya.. makanan yang selalu rasa nak makan.. Asal lalu pasar malam je mulalah rasa nak menyinggah carik yong tau fuu.. haaa.. terbayang dah ni. Kena pulak yong tau fu kuah sedap.. haaaaa... tak sempat sampai rumah aku dah habiskan. tapi kalau masuk je kereta, cucuk-cuck sekali tak sedap kuahnya, hurrmmm...  makanlah saper nak!! terus bawak balik rumah kan.. dasar sangat.. hahaha

sedapnyerrrrr....
eh.. tetibe takde idea nak taip apa..  huhuu.. macam takde motif.. ^_^" . Aku bosan kat ofis sebenarnya, semua pun bz dengan kerja memasing. Aku yang stress ni makin bertambah plak stress tengok muka masing-masing monyok ajer. 


Hurmm.. aku terliur nak makan magie+enoki+seaweed+cili padi. Kadang-kadang ada jer nasi n lauk tapi tekak aku ni terliur jer tengok magie tambah-tambah kalau ada seaweed. Huaaahhh... sedapnyerrr.... kalau takde magie sekali pun aku buat kuah jer makan dengan nasik. sedap tak terkata, nasik bersama kuah seaweed pedas... haaaiiiii...  kebuncitan depan tv la jawabnya.

japp.. dengar lagu rayooo... eeee, tak best betul dengar lagu raya dalam opiss.. tutup radio pliizzz.. terseksa jiwa raga dengar lagu raya dalam opis.. hahaha.. hilang terus mood raya.

Tapi time-time camni mesti nak carik sushi.. alahaiiiiii... terbayang-bayang plak sushi..


"fairuz, kau buat la sushi"

oh, akan dipertimbangkan. Tapi mana nak dapat telur ikan oren-oren tu yer.. apa nama tah.. aku panggil telur ikan jer.. kang kalau aku buat takde yang feberet, pun tak memenuhi citarasa aku jugak..  ale-ale timun, isi ketam, telur, sardin mayonis.. alaaaaaaaaa.....

aku taknak set-set sushi apa jadah nama tu..  aku gila dua ni jer..

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v



haa... senang jer nak membahagiakan hati aku nii... kann.. jimat beli dua ni jerrr, takyah beli bento set ker, ape set ker, udon mee ke hape ker.. cukup dua ni jer.... hahaha... 

eh.. nak balik lahh.. saja aku merapu padahal takde motif pun.. bai.



No comments:

Powered by Blogger.