pagi pagi:-)

/
0 Comments
Selamat pagiiii.... pagi dalam jepun apa yek? Abis blajar ilmu pun da pulang balik kasi sensei. Ohaiyo agaknya. sedap aku je. 

go to welfareMalaysia Houdinihe he he
translation: hai buat apa? malaysia harini hehehe

hasil dari google voice. konon penat nak taip, aku cakap kau tulis. hasilnya dia suruh aku pergi welfare. canggih noh ni.

 what happened todayI owe youwake up wake up

owh omputih dia paham, malay dia tak paham. nak tukar language plak tak boleh. kalau ttak beranganlah aku jadi bos, cakp jer orang lin tulis. teknologi sangat ni. huahahaha. Aku rasa minggu ni sibuk sikit kot dekat rumah, ada orang nak datang. mak aku biasa ler kalau orang nak datang, lauk mesti mau beli.. tu sibuk pergi pasar la tu carik bahan basah. balik pasar kang nak menghiaslah, jahit langsirlah, letak renda-rendalah. padahal aku rasa saper jer yang nak belek semua tu. pasu bunga je dah berapa kali ubah, perabot tak payah kira, dalam seminggu tu ada je yang berubah tempat. rajin betul mak aku ni. ni orang jauh nak datang lagilah bertambah cerewet. semua kene prepare awal. pinggan nak makam semua da ketepi siap-siap. gelas cawan letak siap-siap dekat depan. gitulah..... kalau mak suruh, 10 saat tak gerak lagi.. dia buat sendiri. orang kata tak sabar kan.. padahal besok pagi baru orangnye nak datang. macam kalut pun ada. gitulah mak aku, tak suka last.last minit. nak perfect je semua.

aku? lepas ni nak mengemas.. sebelum mak aku suruh baik aku buat. sebab aku tak suka orang mengarah aku padahal memang aku nak buat. nati nak buay keje jadi tk best. stylenyer gitu. 

okay bai... kalau ada salah eja tu korang pepaham lah. aku malas nak cek. goodbye see you later. google voice sangat!

merapu aje pagi ni.






No comments:

Powered by Blogger.