Hanis Kamal Bakar Profile

/
9 Comments
Assalamualaikum

new update : Workshop oleh Hanis Kamal Bakar

Setiap kali cerita lakonan Hanis Kamal Bakar ditayang dekat tv mesti akan keluar keyword 'Biodata Hanis' tak pun 'Profile Hanis Kamal Bakar'. Baru-baru ni buka blog tengok ramainya yang view Entry special : Hanis Kamal Bakar


All time punya view
Mungkin ada cerita terbaru lakonan Hanis dekat tv.. ingat macam tu la.. rupanya tuan empunya diri muncul dekat surat khabar. 


biodata pius tak nak ke???
Pius pun tak tau biodata/profile yang macam mana korang cari. Jangan kata korang nak cari info pasal darah dia jenis apa, makanan kegemaran dia apa, dah berpunya ke belum, tinggi berapa... hahaha teringat zaman
sekolah rendah. Kalau cari yang itu tak tau la.. tapi untuk tidak menghampakan korang yang search biodatanya dekat sini.. Pius ringkaskan la info-info pasal Hanis yang ada dekat internet. Korang copy paste la masuk blog korang tapi yang mana silap tu betulkan la sendiri :) tu je info yang ada.

HANIS KAMAL BAKAR

Nama penuh : Mohamad Hanis Kamaruldzaman
Umur : 25 (2014) , Anak sulung dari lima beradik
T.Lahir : 11 Februari 1989 - Hospital Besar Melaka
Asal  : Melaka 
Pendidikan : Diploma Teater (Pengarahan) di Akademi Seni Kebangsaan dan Warisan Negara 
                      (ASWARA) 2007. 

Drama dan Filem lakonan
Sutun  (2005)
Anak penarik beca (2005)
Denai berbisik (2010)
Sebening Syawal
teduhan kasih (2011)
6 progresif (2011)
Seindah Sabarmu
saga padang temu-drama documentari (2012)
Miang Buluh Keladi birah (2012)
Filem Gila Gila Remaja 2 (2013)
Banglo seksyen 2 (2013)
Albino (2013)
Disleksia (2014)
Kerambit (akan datang)

Anugerah
Anugerah Seri Angkasa 2005 – Pelakon pembantu lelaki terbaik (Anak penarik beca)
Anugerah Seri Angkasa 2010 – Pelakon pembantu lelaki terbaik (Denai berbisik)
Anugerah Tribute P Ramlee 2013 - Pelakon pembantu lelaki terbaik (Miang buluh keladi Birah)


nahh profile Hanis Kamal Bakar, siap png lagi.. tu kalau tak puas hati lagi, tau tau la.. nak tau jugak darah jenis apa??  adoiiiyai.... korang apply la jadi wartawan, boleh la interview face to face. huhuu.. 

Pius: Lapar nasi dikala hujan :)



9 comments:

[CoRn_HeLiuS] said...

mamat ni sekolah menengah kat smk bukit baru melaka. perangai gila2, macam sengal, peramah. hahaha
tak sangka ramai jugak peminat dia ni.

Fairuz Jaafar said...

@[CoRn_HeLiuS] owhh.. mesti sama sekolah ni.. :)

shafira Husin said...

Hensemm!!

Hanis Kamal Bakar said...

Yup sekolah menengah kebangsaan bukit baru melaka.. Den memang nakal, degil n gila2 pun. Hehe apa2 pun den hanya manusia yg x lari dari melakukan kesilapan dan den belajar dari kesilapan itu. Thanks Pius susah payah cari info pasal den yg x seberapa ni. Peace

Hanis Kamal Bakar said...

Yup sekolah menengah kebangsaan bukit baru melaka.. Den memang nakal, degil n gila2 pun. Hehe apa2 pun den hanya manusia yg x lari dari melakukan kesilapan dan den belajar dari kesilapan itu. Thanks Pius susah payah cari info pasal den yg x seberapa ni. Peace

Fairuz Jaafar said...

@Hanis Kamal Bakar Hanis kamal bakar?????????? huahhhhhhhhhhhhhhh serius hanis yang comment ni?? nak lompat, senam areobik sambil senyum sampai telingaaaaaaaa ^_^

amir muhd said...

Cerita drama Cinta Alif Ba Ta seonok dan menarik lakonan hanis kamal

Fairuz Jaafar said...

@ amir muh
Drama baru ya?? nak kena tengok ni!! :)

Ehheyra17 Samsudin said...

Haha

Powered by Blogger.