PENTINGNYA bersifat POSITIF!

/
0 Comments
Assalamualaikum :)

Katakan tidak pada negativity!
Selamat berterawih korang :) ahhh, jeles kat korang dapat pergi first terawih. huhu..

Sebenarnya sejak pius belajar dan tahu betapa penting positivity, pius jadi macam rimas je dengan keadaan sekeliling. Dah rasa macam alien je bila duduk dalam environment yang kurang positif. Rasa macam, nak senyap je. Hehe. Rasa macam malas nak berborak. malas je rasa nak buka mulut, rasa macam ringan je kaki untuk bergerak pergi. Alhamdulillah, dapat jugak paham kepentingan positivity ni dari pada tak tahu langsung.

Keadaan macam mana yang kurang positive tu? contoh keadaan,

-Bergosip, mengumpat.
-Memperlekehkan orang lain.
-Pandang rendah pada orang lain.
-Berkata perkara yang tidak baik

Mungkin la, korang rasa biasa je tetapi seriusly semua tu beri kesan pada badan kita. Bila kita banyak berkata negatif, pikiran negativ, kelakuan negativ.. badan akan mudah lemah. Alaaa... macam mana nak terang ya.. Kenal Prof Muhaya kan? Haa.. cuba dengar dia punya talk. Tv Oasis selalu ada dan Prof Muhaya selalu tunjuk demo.

Tengok video la...  hahahaha, apa aku nak bagitahu sebenarnya ni???? Tengok video laaa..




Pius: Minta maaf dekat korang dulu banyak sangat cakap benda negatif. Ni usaha nak ubah percakapan :)


No comments:

Powered by Blogger.