Buat BLOG itu mudah!

/
0 Comments
Buat BLOG itu mudah!

Assalamualaikum, Hai :)

Ramai rupanya yang masih tidak mengetahui cara membuat blog. Ku pikirkan dunia telah ketahuan semuanya. Eh!

Baru ni ada join group whatsapp sembang bisnes, ramai di situ yang telah lama berniaga. Kira kita boleh panggil orang lama la ya :) sebab umur pangkat ibu dan ayah. Ada yang berniaga Songket, Bakery. Eh, rasa kerdil la :)

Dekat situ ada juga yang bertanya mengenai blog dan ig. Sebab zaman telah berubah dimana rata-rata kini menyebarkan perniagaan mereka secara online. Kata mereka dunia online ni pening! hehe :) Tapi nak mengikut peredaran masa kan, supaya mudah pelanggan nak access. Taip je kek batu caves, keluar la blog fairuz jaafar. contoh jela.

Fairuz tak buat tutorial sebab di luar sana banyak tutorial cara bina blog ni, google je :) Kebiasaan, pius akan rujuk jombinabelog kalau ada tutorial berkaitan blog yang pius perlukan. Banyak tutorial dekat situ, hanya copy paste je :)

Cara daftar Blog : 
http://jombinabelog.blogspot.com/2011/11/sebelum-mendaftar-blog-di-blogspot-anda.html

Jom Bina Belog
http://jombinabelog.blogspot.com/

Sebenarnya pius pun tak reti daftar Instagram.. ngehehehehe... partner tolong buatkan. Ingatkan susah noh rupanya boleh install dekat tab je.  al-maklum lah, baru terkedek-kedek nak buat ig untuk kalerfess, sebab ramai yang dah bertanya. Katanya dah jarang online fb... waduhhh, gawat gini :) Nanti kita update laju-laju di ig ya.

Pius: Musim sejuk (hujan) :) penuhkan peti ais dengan aiskrim :) wehuuu...


No comments:

Powered by Blogger.