Add signature with picture in yahoo mail

/
0 Comments

Cara Buat SIGNATURE pada Email Yahoo

Bukan main tajuk entry omputih. Kita tambah la tajuk melayu sekali ya 


Add signature with picture in yahoo mail
Sebenarnya nak buat dekat email sendiri tadi. Nasib jumpa dekat google, kalau tak sentiasa kosong jela email setiap kali send dekat customer. Sebelum ni buat manual je. Setiap kali hantar email, mesti tulis signature manual. Yang ni automatic, setiap kali compose new email dia akan ada. tak perlu manual lagi. Haha, kenapa sekarang baru aku nak bijak?



Ni yahoo interface baru ya.
1) Login email
2) Setting > accounts > Primary yahoo


3) Signature > tick Append a signature to the emails you send
4) Isi signature di kotak bawah
5) Image : copy paste sahaja ke dalam kotak

Image untuk signature mesti dari web, ada www. Kita copy dari blog je.

6) save


7) Compose new email untuk tengok signature baru anda. Siap!

Huhuhuuu kenapa dulu tak terpikir nak buat macam ni.... kan lebih mudah. ayooo. Ni untuk korang yang sama macam pius. huhu. 



No comments:

Powered by Blogger.