Mari menanam lemon! ♥

/
0 Comments
Beberapa minggu lepas (lepas raya haji haritu) pius ada bawa balik biji lemon untuk tanam di pejabat. Kira dah masuk 3 minggu....
Saja.. Raya haritu tengok dalam peti ais banyaknya lemon dak awe beli. Kita ambil satu buat air lemon + daun pudina. Simpan bijinya.

Niat di hati nak menanam. hehe ♥
tapi bawa balik beberapa biji je.

Menanam ni seronok sebenarnya, hati ni melompat-lompat la bila tengok biji dah bertunas. Ya, begitu ya... hati melompat-lompat.

Ni biji lemon yang pius tanam :)

Cara menanam lemon dari biji:


Maklumat ni pius dapat dari pinterest. Biji lemon perlu direndam dalam air dan dikupas lapisan luarnya sebelum ditanam. Untuk detail korang boleh klik sini (How to grow lemons seed)

Cik kiah, jom bina ladang lemon dekat tanah hang!!! Tak jadi tanam mulberi. Kita tanam lemon ya, projek 15 tahun. hahaha.

p/s: Korang.. sorry lambat reply. Hari Jumaat sabtu ada kenduri kahwin. kita is busy menolong :)


No comments:

Powered by Blogger.